Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

λόγια καθαρά


...σε αντίθεση με τις ντεμέκ επίσημες ελληνικούρες των Πανεπιστημιακών, οι σταράτες κουβέντες τού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για Θανατηφόρο Εργατικό Ατύχημα στη Θεσσαλονίκη - 05 Φεβ 09

Το θάνατο ενός ακόμη εργαζόμενου, που έπεσε θύμα της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας κ
αι της εγκληματικής αδιαφορίας της εργοδοσίας, καταγγέλλει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και απαιτεί την παρέμβαση του εισαγγελέα για την άμεση λήψη μέτρων που θα βάλουν τέρμα στα μεροκάματα του θανάτου.

Σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, ένας ακόμη εργαζόμενος, ο Βλαδίμηρος Μαμπετζίδης, 50 χρόνων και πατέρας δύο παιδιών, πλήρωσε με τη ζωή του το μεροκάματό του όταν κατά τη διάρκεια αποσυναρμολόγησης ενός γερανού καταπλακώθηκε από ένα εξάρτημα με αποτέλεσμα να αφήσει στο εργοτάξιο την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος συνάδελφος, χειριστής γερανού, εργαζόταν στη ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ που είχε την υπεργολαβία στα έργα του ΜΕΤΡΟ μπροστά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης:

Καταγγέλλει το γεγονός ότι ο άτυχος συνάδελφος εργαζόταν στην αποσυναρμολόγηση του γερανού χωρίς να υπάρχουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και αντιστήριξης, ενώ απουσίαζε και ο τεχνικός ασφάλειας που θα έπρεπε να βρίσκεται στο χώρο των εργασιών.

Απαιτεί την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας ώστε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με αίμα και την ίδια τους τη ζωή το μεροκάματό τους.

Απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.

Για την αντιγραφή,

ΓΣ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

βιτριόλι στη γλώσσα

Τα ελληνικά, που προσπαθώ (αλλά, αλίμονο, δεν τα καταφέρνω πάντα) να αποφεύγω, είναι τα ακόλουθα. Άψυχα. Πλαστά. Τεχνικά. Μηχανικά. Τυφλοσούρτικα. Ψευτοεπισημίστικα. Κυριλέ κι έτσι. Φιλολογίστικα. Δασκαλίστικα. Κρύα και άγονα. Ολότελα φτΧιαχτά. Βιτριόλι στη γλώσσα όσων ρίχνουν βιτριόλι στη γλώσσα!

Γιάννης Γ. Σημαντήρας

(έχει διατηρηθεί απ
ολύτως πιστά και η στίξη και η σύνταξη και η γραφή τού δελτίου... να μην αρχίσω να απαριθμώ τα επίμαχα σημεία, και να τα αναλύω;)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (Πρυτανεία - Γραφείο Τύπου)

Το Αριστο
τέλειο Πανεπιστήμιο συνεχίζει να παρακολουθεί συγκλονισμένο την εξέλιξη της μάχης για την αποκατάσταση της υγείας της Κωνσταντίνας Κούνεβα, μετά την αποτρόπαιη και ανθρωπίνως αδιανόητη επίθεση που υπέστη με καυστική ουσία, και θεωρεί ότι είναι απολύτως επιβεβλημένος ο εντοπισμός, η σύλληψη και η τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών.

Στην προσπάθεια ενίσχυσης της γενικότερης κατάστασής της, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο καταθέτει, ως κίνηση έμπρακτης συμπαράστασης, συμβολισμού, σημειολογίας και πρακτικής αρωγής το ποσό των 3.000 ευρώ στον επί τούτου λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς 5012019021277, στο όνομα Decheva Elena Kuneva Kostadinka Nikolova.