Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

βιτριόλι στη γλώσσα

Τα ελληνικά, που προσπαθώ (αλλά, αλίμονο, δεν τα καταφέρνω πάντα) να αποφεύγω, είναι τα ακόλουθα. Άψυχα. Πλαστά. Τεχνικά. Μηχανικά. Τυφλοσούρτικα. Ψευτοεπισημίστικα. Κυριλέ κι έτσι. Φιλολογίστικα. Δασκαλίστικα. Κρύα και άγονα. Ολότελα φτΧιαχτά. Βιτριόλι στη γλώσσα όσων ρίχνουν βιτριόλι στη γλώσσα!

Γιάννης Γ. Σημαντήρας

(έχει διατηρηθεί απ
ολύτως πιστά και η στίξη και η σύνταξη και η γραφή τού δελτίου... να μην αρχίσω να απαριθμώ τα επίμαχα σημεία, και να τα αναλύω;)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (Πρυτανεία - Γραφείο Τύπου)

Το Αριστο
τέλειο Πανεπιστήμιο συνεχίζει να παρακολουθεί συγκλονισμένο την εξέλιξη της μάχης για την αποκατάσταση της υγείας της Κωνσταντίνας Κούνεβα, μετά την αποτρόπαιη και ανθρωπίνως αδιανόητη επίθεση που υπέστη με καυστική ουσία, και θεωρεί ότι είναι απολύτως επιβεβλημένος ο εντοπισμός, η σύλληψη και η τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών.

Στην προσπάθεια ενίσχυσης της γενικότερης κατάστασής της, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο καταθέτει, ως κίνηση έμπρακτης συμπαράστασης, συμβολισμού, σημειολογίας και πρακτικής αρωγής το ποσό των 3.000 ευρώ στον επί τούτου λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς 5012019021277, στο όνομα Decheva Elena Kuneva Kostadinka Nikolova.

5 σχόλια:

σοφία είπε...

Πάλι κατατρύχεσαι με τις λέξεις.
Οι λέξεις είναι κούφιες!

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ.

ΓΙΑΝΝΗ, ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.

Ντη είπε...

ΒιτριΌΛΟΥς!

danai είπε...

Βιτρίνα για όλους η γλώσσα και η χρήση της..

Leigh-Cheri είπε...

Πολύ σωστά το λες. Βιτριόλι στη γλώσσα! Τίποτ' άλλο.