Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

λόγια καθαρά


...σε αντίθεση με τις ντεμέκ επίσημες ελληνικούρες των Πανεπιστημιακών, οι σταράτες κουβέντες τού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για Θανατηφόρο Εργατικό Ατύχημα στη Θεσσαλονίκη - 05 Φεβ 09

Το θάνατο ενός ακόμη εργαζόμενου, που έπεσε θύμα της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας κ
αι της εγκληματικής αδιαφορίας της εργοδοσίας, καταγγέλλει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και απαιτεί την παρέμβαση του εισαγγελέα για την άμεση λήψη μέτρων που θα βάλουν τέρμα στα μεροκάματα του θανάτου.

Σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, ένας ακόμη εργαζόμενος, ο Βλαδίμηρος Μαμπετζίδης, 50 χρόνων και πατέρας δύο παιδιών, πλήρωσε με τη ζωή του το μεροκάματό του όταν κατά τη διάρκεια αποσυναρμολόγησης ενός γερανού καταπλακώθηκε από ένα εξάρτημα με αποτέλεσμα να αφήσει στο εργοτάξιο την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος συνάδελφος, χειριστής γερανού, εργαζόταν στη ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ που είχε την υπεργολαβία στα έργα του ΜΕΤΡΟ μπροστά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης:

Καταγγέλλει το γεγονός ότι ο άτυχος συνάδελφος εργαζόταν στην αποσυναρμολόγηση του γερανού χωρίς να υπάρχουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και αντιστήριξης, ενώ απουσίαζε και ο τεχνικός ασφάλειας που θα έπρεπε να βρίσκεται στο χώρο των εργασιών.

Απαιτεί την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας ώστε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με αίμα και την ίδια τους τη ζωή το μεροκάματό τους.

Απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.

Για την αντιγραφή,

ΓΣ

1 σχόλιο:

Leigh-Cheri είπε...

Έτσι. Απλά και ξεκάθαρα.
Ίσως έχει να κάνει με το πόσο αυθόρμητα κι ειλικρινά νιώθεις αυτά που λες. Αυτοί οι άνθρωποι ζούνε το πρόβλημα κάθε μέρα. Οι άλλοι, στρογγυλοκαθισμένοι στις έδρες τους, πόσο κοντά σε τέτοια προβλήματα είναι για να μπορέσουν και να εκφραστούν ευθέως και ως έχουν. Απλά, καθησυχάζουν τύψεις...